Roy Biermans benoemd tot directeur RDC Brabant

Op 1 januari is Roy Biermans benoemd tot nieuwe directeur van Ricoh Document Center Brabant. De twee huidige directeuren, Jos de Greef en Eric Hekman, krijgen een nieuwe rol in ons bedrijf. Samen gaan ze in 2023 voor: groei voor ons RDC, focus op nieuwe proposities en mooie resultaten uit digitale saleskanalen.

Met de start van het nieuwe jaar krijgt Roy de dagelijkse leiding over RDC Brabant. Voor hem een vertrouwde rol. Vóór zijn werk als (senior) accountmanager bij ons bedrijf was hij werkzaam als teamleider en supervisor bij Ricoh Nederland. Naast zijn rol in de aansturing houdt Roy, zolang dit past, nog een aantal klanten bij RDC Brabant aan.

We kiezen ervoor om de bestaande business uit te breiden door marktbewerking op basis van een vernieuwde zienswijze en verrassende aanpak te benaderen. De toekomst is gericht op uitbreiding in personele vorm waarbij er nog meer Team-focus zal komen te liggen op het nog breder inzetten van onze producten en diensten. De beoogde plannen moeten zorgen voor het succes waarmee wij bedrijven, met name in de regio Brabant, verder kunnen laten groeien!

Ricoh Document Center Brabant gaat zich focussen op het helpen van de vooruitstrevende Brabantse ondernemer en deze te helpen met de kansen die digitalisering in de breedste zin biedt. De Digitale Beleving (Digital Experience) kent een 4-tal domeinen:

  • Altijd en overal samenwerken (De moderne Werkplek)
  • Optimaliseren van bedrijfsprocessen
  • Klaar voor de Cloud
  • Houdt je organisatie 24/7 veilig

Jos gaat zijn focus leggen op de groei in het domein “Optimaliseren van Bedrijfsprocessen” en “de Moderne Werkplek”, in het segment IT dienstverlening. Middels de overname van Avantage door Ricoh Nederland is de complete IT-dienstverlening toegevoegd aan het portfolio van Ricoh Brabant binnen dit domein.

Eric gaat zich binnen het domein de Moderne Werkplek bezighouden met de groei van Managed Printservices, maar dan op een vernieuwde digitale manier. In onlinesaleskanalen zit de toekomst. Daar gaan we met ons RDC gericht op inspelen. Digitaal klantcontact en digitale acquisitie gaat een centrale rol spelen in sales, ook voor ons. Wij lopen graag voorop in deze ontwikkeling.

De doelstellingen voor 2023 zijn om snel uit te breiden qua bezetting én footprint. Dus nieuwe collega’s boeien en binden, en de nieuwe proposities van Ricoh onder het voetlicht brengen. Nog meer naamsbekendheid creëren. Groei realiseren. Onze ambitie is helder: marktleider worden in de regio Eindhoven.

RDC Brabant is een gezond bedrijf. We hebben een goed jaar achter de rug. Tegelijk is er aandacht nodig voor de continuïteit van het team, om snel meer collega’s aan te trekken en te behouden. Vanuit zijn brede ervaring is Roy Biermans hiervoor de juiste keuze. Wij kijken ernaar uit om in 2023 samen de uitdaging aan te gaan.