040 - 820 02 13
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Mobiel printen software

Print snel en flexibel vanaf elk device

Eenvoudig een printopdracht versturen naar de dichtstbijzijnde printer, rechtstreeks vanaf je eigen laptop, tablet, iPad of smartphone. Zonder complexe installaties en configuraties. Met de mobiele printoplossingen van Ricoh printen jij en je medewerkers, klanten en gasten overal. Op kantoor, thuis óf onderweg.

Flexibel werken met mobiele printoplossingen

Medewerkers, klanten en gasten werken steeds vaker vanaf hun eigen device. Dan is het prettig als zij altijd en overal direct kunnen printen. Bijvoorbeeld via een app, website of via Google Cloud Print. Met onze mobiele printoplossingen is het mogelijk om te printen zónder vooraf een (ingewikkeld) stuurprogramma te installeren. Er is zelfs geen netwerktoegang nodig. Met slechts een internetverbinding kan iedereen bij jou op kantoor direct een printopdracht versturen en ophalen bij de dichtstbijzijnde printer.

Hoe werkt het?

Met onze mobiele printoplossingen kun je mobiel printen op verschillende manieren:

 • Via e-mail
  Stuur documenten als e-mailbijlage naar de gewenste printer. Elke printer heeft een eigen e-mailadres waarna je de printopdracht kunt verzenden.
 • Via een app
  Download een gratis print-app op je smartphone of tablet en print je documenten. De app zoekt automatisch naar de dichtstbijzijnde printer.
 • Via een website
  Log in op een beveiligde webomgeving. Hier kun je rechtstreeks documenten uploaden en direct printen.

Voordelen van onze mobiele printoplossingen

 • Meer flexibiliteit en mobiliteit
 • Betere service voor medewerkers, partners en klanten
 • Geen ingewikkelde stuurprogramma’s nodig
 • Geen grote investeringskosten
 • Uitgebreide service en technische ondersteuning

Bewuster printen: grip op gebruik

Mobiel printen stelt je in staat het printgedrag van jouw medewerkers te reguleren. Bijvoorbeeld door medewerkers of gasten printrechten en printtegoeden te geven. Je kunt zelf bepalen wie er in kleur of in een bepaald formaat mag printen. Of ken hen een printmaximum toe, zodat zij bewuster printen. Zo bespaar je kosten én houd je grip op het printgebruik en papierverbruik in jouw organisatie.

Meer informatie over mobiele printoplossingen

Ben je benieuwd naar de kansen van onze mobiele printoplossingen voor jouw organisatie? Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op. Ons team staat voor je klaar en geeft je graag een advies op maat.

Neem contact op

Printix

Modern afdrukken in de cloud Veel organisaties maken nog steeds gebruik van lokale printservers. Die zijn vaak kostbaar, hebben veel onderhoud nodig en zitten complex in elkaar. Printix maakt printen zonder lokale server mogelijk. Met Printix print u flexibel, schaalbaar en gebruikersvriendelijk via de cloud. Printix is een cloud print management SaaS oplossing die de voordelen van modern printen op de werkplek voor u regelt!

Lees meer

Ricoh Streamline NX Mobiel

Met Ricoh Streamline NX Mobile kun je afbeeldingen scannen en bestanden routeren via de camera van uw smartphone of tablet. Op deze manier kan je op afstand, via uw mobiele device, configuraties bekijken en apparaatstatus controleren.

Lees meer

Ricoh Smart Device Connector

Slimme apparaten worden steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven, maar de procedures voor de aansluiting op kantoorapparatuur zijn vaak complex en nog lang niet stressvrij. Met de gratis App worden deze complexe procedures eenvoudig.

Lees meer

Ricoh myPrint

Met myPrint kunt u op een eenvoudige en rendabele manier werknemers, studenten en gasten voorzien van de mogelijkheid om flexibel en veilig mobiel af te drukken, waardoor zij sneller toegang hebben tot documenten die zij nodig hebben.

Lees meer