040 - 820 02 13
eService
Officefood
Nieuwsbrief

Terugblik webinar: veilig je werkplek betreden

We werken nu zoveel mogelijk thuis, maar keren op een zeker moment weer (deels) terug naar kantoor. Hoe zorg je dat medewerkers dan veilig hun werkplek betreden, als er strikte maatregelen gelden rondom o.a. hygiëne, afstand en aantallen? Hoe houd je grip op de maximaal toegestane capaciteit, die met de dag kan veranderen? Tijdens het webinar ‘Veilig je werkplek betreden’ gingen experts en organisaties hierover in gesprek. Lees de highlights, kijk het webinar terug én ontdek de ervaringen van Visma | Raet.

Nog nooit hebben we zoveel moeten samenwerken op afstand dan nu. Werkte in 2018 nog slechts 37% van de medewerkers op afstand, inmiddels doen we niet anders meer. De trend om op afstand te samenwerken is dit jaar vanuit urgentie in een stroomversnelling geraakt. We werken zoveel mogelijk thuis, tegelijk is het soms mogelijk om met inachtneming van de maatregelen (deels) terug te keren naar kantoor. Hoe faciliteer je dit dan optimaal en zorg je dat dit veilig gebeurt?We bespreken hierin onder andere het gebruik van smart boards, printers en beamers door middel van de juiste software.

Contactloze bediening en signage

Oscar Mellegers is hoofd Marketing EMEA Communication Services bij Ricoh Europe en vertelt in het webinar onder meer over de oplossingen om een veilige terugkeer naar kantoor te waarborgen: “Denk aan contactloze bediening van deuren en apparatuur. Zo is het met de juiste software mogelijk om bijvoorbeeld printers, smart boards en beamers te ontgrendelen met een bedrijfspas of smartphone. Tegelijk wil je ook de 1,5 meter waarborgen. Denk dan aan professionele printed of digital signage. Met duidelijke instructies en veilige looproutes voor medewerkers.” In deze video zie je hoe je een veilige terugkeer naar kantoor kunt waarborgen”

Visma | Raet: online reserveringssysteem

Tegelijk is de spreiding van medewerkers op kantoor een belangrijk vraagstuk in organisaties. Zo ook voor HR- en payrollbedrijf Visma | Raet. Tijdens het webinar vertelde Colene Meyer, IT Service Manager bij Visma | Raet hoe de organisatie via een slim reserveringsysteem in de cloud zorgt voor een veilige terugkeer naar kantoor. “Medewerkers reserveren eenvoudig online een bureau of meetingroom. In het reserveringsysteem passen wij de maximale capaciteit eenvoudig aan op de actuele situatie. En dankzij een koppeling met Google Workspace (voorheen: Google G-Suite) wordt de gereserveerde werkplek direct in de agenda van de medewerker vastgelegd.”

Bekijk het webinar

Benieuwd naar alle inzichten en het complete verhaal van Visma | Raet? Kijk het webinar terug:

Terugblik webinar: veilig je werkplek betreden

Ontdek meer tips voor samenwerken op afstand

Wil je dat medewerkers altijd prettig en soepel (samen)werken op afstand? Lijkt het gebruik van smart boards, printers en beamers in combinatie met de juiste software jou iets? Ontdek de mogelijkheden om dit zo optimaal mogelijk te faciliteren: lees meer informatie en ontdek praktische tips in het whitepaper.